påsk

PÅSKKAKA

Alltid gott och mumsigt med hembakad kaka.

Receptet gäller för 16 bitar

Ingredienser

  • 150 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 100 g Svenskt Smör från Arla smält
  • 12 dl Arla Köket® gräddfil eller Arla mjölk
  • 1 rivet skal och saft av apelsin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • kokosflingor till formen

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 2 msk kokosflingor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj en avlång bakform, ca 1 ½ liter, och ströa den med kokosflingor. Riv mandelmasan grovt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, gräddfil, apelsinsaft och mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt svalan en stund i formen och stjälp sedan upp den. Rör ihop florsocker och apelsinsaft och bred glasyren över kakan. Strö över kokosflingor.

Servera ev med crème fraiche.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback