ååååå va gott!

kollade jämt lite på datorn nu på recept osv. och hittade ett recept jag absolut måste måste testa!! ser så otroligt gott ut!!!!
testa ni med:)

Kladdig brownie med mjölkchokladglasyr

 
  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk torkat pulverkaffe
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg

Glasyr:

  • 150 g mjölkchoklad i bitar
  • 2 msk starkt kaffe
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl florsocker
  • 100 g rumsvarmt smör

Topping:

  • 25 g hackad choklad

Gör så här

  • Ugn: 150º
  • 1 timme och 15 minuter

Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.

 

Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.

 

Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25 x 30 cm) eller i en rund form (cirka 28 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen på 150° i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.

Glasyr

Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen.

Topping

Låt kakan stå i 15 minuter innan servering så att glasyren hinner stelna.

Tips:Vatten och choklad är fiender. Smält chokladen i ett vattenbad som sjuder och sätt gärna plastfolie över bunken så att vattenångan inte kommer i kontakt med chokladen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback