tips till helgbaket!

 
tips på att baka under helgen ett mycket gott recept på bullar!
testa gärna,
ska själv kanske baka imorgon bullar där på kvällen,men däremot inte dom här tror jag utan ska göra vanliga kanelbullar. kanske att jag ska testa nått nytt ex, att ha i hallon eller nått annat gott! vi får se.
men lovar att lägga upp bild på det imorgon ifall det blir så att jag ska baka!
 
men här får ni receptet på dom här bullarna!
 

1 msk svarta kardemummakärnor 
3 dl mjölk 
50 g jäst 
1.5 dl strösocker 
0.5 tsk salt 
150 g mjukt smör 
1 st ägg, ekologiskt 
1.2 l vetemjöl special 
Vaniljkräm5 dl mjölk, 3% 
1 stång vanilj 
1.5 dl strösocker 
7 st ekologiska äggulor 
1.5 dl maizenamjöl 
50 g mjukt smör

Gör så här

1. Gör vaniljkrämen: Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.

2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.

3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Det får inte koka! Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl.

4. Gör degen: Mal kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader. Skär smöret i små tärningar. Smula ner jästen i en bunke eller matberedare och blanda med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.

5. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i behållaren till dubbel storlek, i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 16 bitar och runddriv bitarna till runda bullar. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

7. Platta till bullarna lite och jäs till dubbel storlek under duk, cirka 40 minuter. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse, sätt spritsen i varje bulle och fyll med lite kräm.

8. Grädda bullarna gyllene, i cirka 7-8 minuter och låt sedan svalna något. Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljklicken.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback