söndags mat tips!

här får ni tips på lite mat ni kan göra imorgon eller någon annan dag.
kommer lägga ut lite olika recept med mat och bak, som ni kan göra imorgon som söndagsmiddag eller varför inte vid ett annat tillfälle!
 
 
Lammfärsburgare med chèvre och sötpotatis
 

Ingredienser

1,3 kg lammfärs
1 st gul lök, stor
4-5 st vitlöksklyftor
  salt och nymalen peppar
3 st äggulor
  smör till stekning

Sötpotatisen:

5 st sötpotatisar
2 st röda lökar
3 msk olivolja
  rosmarin, två repade kvistar
  salt och nymalen svartpeppar

Till gratinering och servering:

10 st chèvre, i skivor
1,5 dl flytande honung
  sallad
 

Tillagning

1 Börja med sötpotatisen. Skala och skär den och löken i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Rör om och blanda ner rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
2 Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 35 minuter.
3 Finhacka löken och pressa vitlöken till biffarna. Blanda samman med färsen och smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna och blanda väl.
4 Forma 10 biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.
5 Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Placera en skiva chèvre på varje biff och gratinera i ugn på 200° i ca 8-9 minuter. Ringla över lite honung och servera med sötpotatisen och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback