söndags mat tips!
här får ni tips på lite mat ni kan göra imorgon eller någon annan dag.
kommer lägga ut lite olika recept med mat och bak, som ni kan göra imorgon som söndagsmiddag eller varför inte vid ett annat tillfälle!
Lammfärsburgare med chèvre och sötpotatis
Ingredienser
1,3 kg | lammfärs |
---|---|
1 st | gul lök, stor |
4-5 st | vitlöksklyftor |
salt och nymalen peppar | |
3 st | äggulor |
smör till stekning |
Sötpotatisen:
5 st | sötpotatisar |
---|---|
2 st | röda lökar |
3 msk | olivolja |
rosmarin, två repade kvistar | |
salt och nymalen svartpeppar |
Till gratinering och servering:
10 st | chèvre, i skivor |
---|---|
1,5 dl | flytande honung |
sallad |
Tillagning
1 Börja med sötpotatisen. Skala och skär den och löken i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Rör om och blanda ner rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
2 Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 35 minuter.
3 Finhacka löken och pressa vitlöken till biffarna. Blanda samman med färsen och smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna och blanda väl.
4 Forma 10 biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.
5 Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Placera en skiva chèvre på varje biff och gratinera i ugn på 200° i ca 8-9 minuter. Ringla över lite honung och servera med sötpotatisen och sallad.
2 Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 35 minuter.
3 Finhacka löken och pressa vitlöken till biffarna. Blanda samman med färsen och smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna och blanda väl.
4 Forma 10 biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.
5 Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Placera en skiva chèvre på varje biff och gratinera i ugn på 200° i ca 8-9 minuter. Ringla över lite honung och servera med sötpotatisen och sallad.

Kommentarer
Trackback