paj!!

 
 
 
Hallontårta med citronkräm
 
 
 
1 dl vetemjöl
1 msk strösocker
50 g flagad sötmandel
50 g smör

Fyllning:

1 dl lemon curd
2 dl vispgrädde

Garnering:

  blåbär och hallon
  mynta
 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, socker, mandel och smör i matberedaren. Mixa snabbt ihop till en pajdeg. Tryck ut den i en pajform, ca 20 cm i diameter. 
2. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Vispa lemon curd och grädde till en fluffig kräm. Bred ut krämen i pajskalet. Strö på bär och garnera med mynta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback