veckans tips!!!
Lasagne, kycklinglasagne
Ingredienser
3 st | kycklingfiléer, (ca 400 g) |
---|---|
1 msk | olivolja, + 1 tsk |
2 tsk | grillkrydda, t ex Knorr |
350 g | färsk spenat |
3 dl | vispgrädde |
2 dl | vitt vin, torrt |
250 g | lasagneplattor, färska |
3 dl | prästost, riven (17 %) |
2 dl | parmesanost, riven |
Tillagning
1. Skär kycklingen i smala strimlor. Fräs strimlorna i 1 msk olja ca 5 min. Strö över grillkryddan. Lägg upp på ett fat så länge.
2. Fräs spenaten i 1 tsk olja under omrörning ca 3 min tills all vätska kokat in.
3. Koka ihop grädde och vin i en kastrull ca 5 min.
4. Sätt ugnen på 225º. Häll lite vinsås i bottnen på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med kyckling, spenat, prästost och vinsås i formen. Häll vinsås överst och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Kommentarer
Trackback