veckans tips!!!

Lasagne, kycklinglasagne
 
 

Ingredienser

3 st kycklingfiléer, (ca 400 g)
1 msk olivolja, + 1 tsk
2 tsk grillkrydda, t ex Knorr
350 g färsk spenat
3 dl vispgrädde
2 dl vitt vin, torrt
250 g lasagneplattor, färska
3 dl prästost, riven (17 %)
2 dl parmesanost, riven
 

Tillagning

1. Skär kycklingen i smala strimlor. Fräs strimlorna i 1 msk olja ca 5 min. Strö över grillkryddan. Lägg upp på ett fat så länge. 
2. Fräs spenaten i 1 tsk olja under omrörning ca 3 min tills all vätska kokat in. 
3. Koka ihop grädde och vin i en kastrull ca 5 min.  
4. Sätt ugnen på 225º. Häll lite vinsås i bottnen på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med kyckling, spenat, prästost och vinsås i formen. Häll vinsås överst och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback