tacos
för er som älskar tacos! eller kanske bara har lite rester kvar!

taco-lasagne
Ingredienser
1 st | nachochips, 1 påse |
---|---|
300 g | nötfärs |
1 st | vitlöksklyfta |
1 st | tacokrydda, 1 påse |
1 st | purjolök |
1 dl | oliver, med pimiento |
225 g | tacosås, mild |
400 g | tomater, krossade |
2 dl | lätt crème fraiche |
2 dl | ost, riven |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg nachosen i en form. Bryn köttfärsen och blanda i pressad vitlök och tacokrydda. Fördela köttfärsen över nachosen.
2. Ansa purjolöken och skölj den. Strimla purjolöken och halvera oliverna och strö dem över köttfärsen.
3. Blanda tacosås med krossade tomater. Fördela såsen jämnt över purjolök och oliver. Rör crème fraiche så att den tunnar sig, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Bred crème fraiche över tomatsåsen och strö till sist på den rivna osten.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min.
2. Ansa purjolöken och skölj den. Strimla purjolöken och halvera oliverna och strö dem över köttfärsen.
3. Blanda tacosås med krossade tomater. Fördela såsen jämnt över purjolök och oliver. Rör crème fraiche så att den tunnar sig, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Bred crème fraiche över tomatsåsen och strö till sist på den rivna osten.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min.
Kommentarer
Trackback