ska testa!
det här ska jag testa att göra! ser riktigt gott ut.
testa ni med!
Tomatrisotto
4 dl | arborioris |
---|---|
1 | knippa färsk lök |
6 | tomater |
2 msk | smör |
1 liter | vatten |
2 | grönsaksbuljongtärningar |
1/2 dl | pinjenötter |
100 g | rucola |
1 msk | olivolja |
2 krm + 1 tsk | salt |
50 g | riven paremsanost |
2 krm | nymald svartpeppar |
Tillagning
1. Ansa och finhacka lökarna och strimla blasten. Tärna tomaterna. Fräs ris, lök och hälften av tomaterna och lökblasten i smör i en traktör-panna ca 3 min.
2. Koka upp vatten och buljong-tärningar. Häll lite av buljongen på riset och låt koka in. Fortsätt späda med buljongen i omgångar tills all buljong är slut och riset är mjukt, ca 20 min.
3. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Låt svalna. Blanda rucola med pinjenötter, olja och 2 krm salt.
4. Blanda ner osten i risotton. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Blanda i resterande tomater och lökblasten. Strö pinjenötterna över risotton. Servera med salladen.

Kommentarer
Trackback