nyttig middag/lunch
vill ni ha en nyttig middag eller lunch så ska ni testa göra det här!
Fyllda kycklingrullader
med parmesanost och soltorkade tomater
Ingredienser:
- 1 paket kycklinglårfiéer 450 g
- 1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
- 1 bit Parmigiano Reggiano, hyvlad
- 1 kruka basilika
- Torkad dragon /torkad timjan
- Salt och peppar
- Vitt vin
- Citron, saften av
- Fransk senap
- Grädde
Tillagning:
- Banka ut kycklinglårfiléerna till tunna schnitslar och dela dem 3 lika delar.
- Fyll de utbankade schnitzlarna med en liten bit tomat, några blad basilika, en skiva parmesanost.
- Salta och peppra.
- Rulla ihop och lägg ned i en ugnsfast form. Krydda rikligt med dragon, timjan och pressa över färsk citron. Ringla över olivolja.
- Stek i ugn på 200 g ca 15-20 minuter tills rullarna är genomstekta.
- Ös ett par gånger under tillagningen och tillsätt ev lite vitt vin.
- När rullarna är klara, klicka ned fransk senap, lite mera vin och grädde. Rör om och låt gå ytterligare 10 minuter i ugnen.
- Serveras med sallad av: späda gröna löv, parmesanost hyvlad, pinjenötter.

Kommentarer
Trackback