ååååå va gott!
Kladdig brownie med mjölkchokladglasyr
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 3 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk torkat pulverkaffe
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 4 ägg
Glasyr:
- 150 g mjölkchoklad i bitar
- 2 msk starkt kaffe
- 4 msk kakao
- 1,5 dl florsocker
- 100 g rumsvarmt smör
Topping:
- 25 g hackad choklad
Gör så här
- Ugn: 150º
- 1 timme och 15 minuter
Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25 x 30 cm) eller i en rund form (cirka 28 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen på 150° i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.
Glasyr
Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen.
Topping
Låt kakan stå i 15 minuter innan servering så att glasyren hinner stelna.
Tips:Vatten och choklad är fiender. Smält chokladen i ett vattenbad som sjuder och sätt gärna plastfolie över bunken så att vattenångan inte kommer i kontakt med chokladen.
