gotti gott!
ett måste att smaka, mamma bakade den förut, den är jätte god!
plus det heter karemummakaka men smakar absolut inte mycket kardemumma!
6 dl | vetemjöl |
---|---|
2 tsk | bakpulver |
2 dl | strösocker |
2 tsk | kardemumma, stött |
100 g | smör |
2,5 dl | mjölk |
1 st | ägg |
1,5 msk | pärlsocker |
1 st | rund form, med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Blanda ner smöret så det blir finfördelat.
2. Rör ner mjölk och ägg och häll upp smeten i en smord och bröad form. Strö på pärlsocker och grädda ca 40 min.
3. Låt kakan svalna lite innan den skärs upp.
2. Rör ner mjölk och ägg och häll upp smeten i en smord och bröad form. Strö på pärlsocker och grädda ca 40 min.
3. Låt kakan svalna lite innan den skärs upp.

Kommentarer
Trackback