efterrätt!

 
hmmm! många vill ha nått gott till efterrätt på fredagar tex!
så ett mycket bra och snabbt tips på vad man kan göra är VÅFFLOR!
visst det är inte kanske nån riktigt effterrätt men man kan variera våfflor på många sätt,
 
imorgon ska vi äta våfflor hemma och jag/vi brukar antingen äta det kalssika med sylt och grädde..
men för det mesta så äter vi med NUTELLA!
 
tipsar om det det är sååå gott med nutella just till våfflor! super!
 

Våfflor

Ingredienser:

Tillbehör:

 Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Smält smöret och låt svalna under tiden du vispar ihop våffelsmeten och ev. förbereder tillbehören.

Förbered tillbehören. Ta upp bär som ska tinas och vispa grädden.

Våffelsmet

Använd gärna en vanlig handvisp när du gör våffelsmeten.

 

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.

Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken, det smälta smöret och ev. grädden till en jämn smet.

Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.

För varje våffla: Vispa runt i smeten. Häll på 0.75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter.

Vad gäller mängd smet och tid får man prova sig fram för att hitta det som gäller just sitt våffeljärn. OBS! Det är viktigt att vispa i smeten mellan varje våffla eftersom mjölet snabbt sjunker till botten.

Lägg våfflorna var för sig på ett galler när de är färdiga. Lägg dem absolut inte i en hög på en tallrik för då blir de mjuka och sladdriga direkt!

Servera våfflorna nygräddade, gärna med grädde och färska bär eller sylt. Ät och njut!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback